page loader
ΑΝΔΡΙΚΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ: ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΜΕ ΚΥΡΟΣ

Τα ανδρικά αξεσουάρ είναι σαν το αλάτι και το πιπέρι στη μαγειρική. Δεν είναι τα βασικά υλικά για να φτιάξουμε ένα φαγητό όμως είναι απαραίτητα για να είναι νόστιμο! Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και για τα αξεσουάρ. Καμία εμφάνιση με κύρος δεν θεωρείται πλήρης χωρίς αυτά!

Αντρικά Αξεσουάρ: Πάντα εντός μόδας!

Σε κάθε σας εμφάνιση, αυτά που θα επιλέξετε θα καθορίσουν και την τελική σας εικόνα. Ποια είναι όμως αυτά που πρέπει να έχει κάθε άνδρας στη κατοχή του και πως μπορεί να αποδειχθεί κάποιο από αυτά μια καλή επένδυση για πολλά χρόνια; Ευτυχώς, η ιστορία έχει δώσει εν μέρη απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Μας λέει πως για να φαινόταν κάτι καλό πριν από 50 χρόνια και εξακολουθεί να φαίνεται ακόμα καλό, είναι πιθανό ότι το ίδιο θα συμβαίνει και για τα 50 επόμενα. 

Αυτά είναι λοιπόν τα ανδρικά αξεσουάρ, που δεν θα σταματήσουν ποτέ!

#1 Γυαλιά ηλίου

Λίγα αξεσουάρ μπορούν προσθέσουν περισσότερη κομψότητα σε έναν άνδρα από ότι ένα chic ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Κομψά και πρακτικά για όλες τις εποχές του χρόνου, δημιουργούν εικόνες από τα αστέρια της χρυσής εποχής του κινηματογράφου, όπως ο Steve McQueen.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι τα πιο δημοφιλή στυλ έχουν αλλάξει ελάχιστα με το πέρασμα των χρόνων. Τα Aviators, τα Wayfarers και τα Clubmasters είναι μερικά παραδείγματα που μέσα στα χρόνια τα έχουν τιμήσει τόσοι πολλοί άντρες διαφόρων ηλικιών και με διαφορετικά χαρακτηριστικά. 

Βλέποντας ένα κλασικό ζευγάρι γυαλιών ηλίου σκεφτείτε πως μπορεί να σας συντροφεύσει για όλη σας τη ζωή. Μην φοβάστε να τα αποκτήσετε καθώς αποτελούν ένα κομμάτι επένδυσης για το στυλ σας. Απλά φροντίστε να μεγιστοποιήσετε τη μακροζωία τους φροντίζοντάς τα και επιλέγοντάς τα σε μαύρο, χρυσό ή ασημί σκελετό με μαύρους ή σκούρους πράσινους φακούς.

#2 Δερμάτινο πορτοφόλι

Μπορεί οι πληρωμές για τα πάντα πλέον έχουν γίνει τόσο εύκολες με τη χρήση των καρτών που σχεδόν έχουν εξαλείψει τη χρήση των μετρητών. Μπορεί οι επαγγελματικές κάρτες να τείνουν να εξαφανιστούν, η κατοχή όμως ενός δερμάτινου πορτοφολιού θα παραμένει πάντα ένα κομψό αξεσουάρ που θα έχει πάντα μαζί του ο κάθε άνδρας.

Πρακτικό και κομψό, με διαμορφωμένους χώρους για όλα εκείνα που χρειάζεται να έχει πάντα μαζί του κάποιος. Η διαχρονικότητα του σε συνδυασμό με την όμορφη φυσιολογική  φθορά που αποκτά με τη πάροδο του χρόνου θα τον συντροφεύει ακόμα και όταν όλα αυτα που τοποθετεί τώρα μέσα θα έχουν πιθανόν εξαφανιστεί. 

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί άντρες επιλέγουν να φέρουν και το μονόγραμμά τους πάνω σε αυτό. Μια κίνηση που δείχνει το πόσο άρρηκτα συνδεδεμένοι είναι με αυτό το απαραίτητο ανδρικό αξεσουάρ.   

#3 Ρολόι: Το απόλυτο ανδρικό αξεσουάρ

Το πιο διαχρονικό και χαρακτηριστικό ανδρικό αξεσουάρ όλων. Ίσως και το μοναδικό πραγματικό κόσμημα για έναν άνδρα. Είτε πρόκειται για έναν κλασικό δερμάτινο χρονογράφο είτε για ένα με ανοξείδωτο μπρασελέ, είναι κομμάτια που όχι μόνο θα διαρκέσουν μια ζωή αλλά και θα μεταδοθούν από γενιά σε γενιά.

#4 Δερμάτινη ζώνη

Μια καλή ζώνη προσφέρει κάτι πολύ περισσότερο από το να κρατά απλά το παντελόνι σας στη σωστή θέση. Χωρίζει αλλά και ενώνει κατά ένα μαγικό τρόπο το πάνω με το κάτω μέρος του συνόλου σας δίνοντας του έτσι την ισορροπία που χρειάζεται. Μια σωστή δερμάτινη ζώνη παραμένει σταθερή αξία, πολύ περισσότερο από άλλα ανδρικά αξεσουάρ που έρχονται και παρέρχονται αναλόγως της μόδας που υπάρχει.

Επιλέξτε καφέ, μαύρη ή (ακόμα καλύτερα) μια από το καθένα. Αποκτήστε πάντα την καλύτερη που μπορείτε σε σχέση με το τι αντέχετε οικονομικά. Αυτό το αξεσουάρ θα κρατήσει τα παντελόνια σας για πολλά χρόνια και θα σας προσδώσει ένα όμορφο στυλ. Οι λεπτές με κλασικές αγκράφες σε μεταλλικούς τόνους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία θεωρούνται οι ιδανικές.

#5 Λευκό pochette 

Οποιοδήποτε επίσημο σύνολο πρέπει να συνοδεύεται από ένα λευκό μεταξωτό pochette. Από τον Frank Sinatra και τον Humphrey Bogart στο παρελθόν, στον Tom Ford και τον Daniel Craig σήμερα, είναι ένα διαχρονικό ανδρικό αξεσουάρ για όλες τις ηλικίες.

Όποια και αν είναι η διάθεση ή το μήνυμα που θέλετε να μεταδώσετε, υπάρχουν πολλές εκδοχές από μαντηλάκια τσέπης σε διάφορα χρώματα και μοτίβα. Ωστόσο η λευκή έκδοση είναι η πιο chic αυτών καθώς αποτελεί μια ήσυχη και κομψή επιλογή σε περιπτώσεις που απαιτείται black tie ή η παρουσία σας σε γάμους.

#6 Μανικετόκουμπα

Πρόκειται για ένα ανδρικό αξεσουάρ το οποίο τα τελευταία χρόνια δείχνει να έχει χάσει τον ρόλο του στη συνείδηση των ανδρών. Η χρήση του γίνεται όλο και πιο σπάνια με το να περιορίζεται μόνο σε πολύ επίσημες στιγμές όπως ο γάμος. 

Βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το τόσο κομψό και elegant στοιχείο να εξαφανιστεί ποτέ από τις επιλογές των πραγματικά κομψών και καλοντυμένων ανδρών. Τα μανικετόκουμπα θα είναι πάντα κάτι περισσότερο από ένα αξεσουάρ και θα αντιμετωπίζονται σαν ένα κόσμημα.

Δεν είναι απαραίτητο να έχετε δεκάδες από αυτά, αλλά δύο τρεις επιλογές καλό είναι να υπάρχουν στο συρτάρι σας.

Αποκτήστε το σωστό ζευγάρι και φροντίστε να είναι ένα καλά κατασκευασμένο. Μια καλή λύση είναι από ανοξείδωτο ατσάλι σε ένα απλό και διαχρονικό σχέδιο. Αν θέλετε να ανεβάσετε λίγο το επίπεδό, μια επιλογή από ασήμι είναι μια έξυπνη λύση για κάθε απόχρωση πουκάμισου και για κάθε περίσταση.

#7 Μια επιλογή από ποιοτικές κάλτσες σε διάφορες αποχρώσεις 

Συχνά παραβλέπονται και δεν τυγχάνουν της σημασίας που τους αρμόζει σαν ανδρικά αξεσουάρ. Ωστόσο ένα σωστό ζευγάρι από ανδρικές κάλτσες έχει την ικανότητα να κάνει αμέσως τη διαφορά και να απογειώσει το στυλ σας.

Οι ουδέτερες χρωματικά, μάλλινες ή βαμβακερές κάλτσες είναι απαραίτητες για όλους και για όλα τα ντυσίματα. Αν και οι σύγχρονες τάσεις συνηγορούν συχνά για τη χρήση έντονων σχεδίων με ζωηρά χρώματα, οι περιπτώσεις που είναι κατάλληλες είναι στην πραγματικότητα λίγες.

Οι κάλτσες σε ουδέτερες αποχρώσεις από την άλλη πλευρά είναι ο ορισμός των «πρώτων υλών» για ένα ολοκληρωμένο look.

Ένας ασφαλής κανόνας επιτυχίας όταν θέλετε να ταιριάξετε ένα ζευγάρι κάλτσες με το υπόλοιπο σύνολο σας είναι να πάτε σε μια πιο σκούρα ή πιο ελαφριά απόχρωση από τα παντελόνια που φοράτε. Πράγμα που σημαίνει  πως οι αποχρώσεις του μαύρου, γκρι, μπλε και καφέ είναι ιδανικές για τον συνδυασμό με τα πάντα από κοστούμια μέχρι τζιν και σπορ ντύσιμο.

Όπως και η υπόλοιπη ντουλάπα σας, θα πρέπει να χωρίζονται και αυτές σε καλοκαιρινές και χειμερινές. 

Οι ελαφριές και άνετες βαμβακερές κάλτσες είναι ιδανικές για τους ανοιξιάτικους και θερινούς μήνες. Συχνά αναμειγνύονται με συνθετικές ίνες για να βελτιώσουν τη δύναμή και την αντοχή τους. 

 Για τους πιο κρύους μήνες του χρόνου οι ζεστές μάλλινες έχουν τα πρωτεία καθώς διασφαλίζουν την αναπνοή στα πόδια σας. Προσφέρουν αρκετή μόνωση για τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα.

Και θυμηθείτε να αντικαθιστάτε τις παλιές σας κάλτσες τακτικά.

#8 Εσάρπα και κασκόλ

Η επιτομή του πρακτικού στυλ, η εσάρπα φοριέται τόσο το χειμώνα όσο και την άνοιξη και το φθινόπωρο ενώ η βαρύτερη εκδοχή του κασκόλ αποκλειστικά τους χειμερινούς μήνες. Αναφέρουμε το κασκόλ και την εσάρπα ως αξεσουάρ πρακτικού στυλ καθώς πολλοί προβαίνουν στην αγορά και την χρήση του για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Ιδιαίτερα δημοφιλής η ανδρική εσάρπα σχεδιαστή με prints σε διάφορα χρώματα προσδίδει ζωντάνια και εντυπωσιάζει με το ολοκληρωμένο ντύσιμο. Αντιθέτως το κασκόλ, συνήθως μονόχρωμο, ενισχύει τη χρωματική διάθεση του συνόλου. 

Ανακαλύψτε όλη τη συλλογή του Tailor Italian Wear online αλλά και στα φυσικά μας καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Γλυφάδα και Γιαννιτσά!