page loader
ΑΝΔΡΙΚΟ ΣΜΟΚΙΝ: ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΨΟΓΟ LOOK

Για όλες τις επίσημες στιγμές όπως ο γάμος ή η παρουσία σας σε ένα ξεχωριστό event όπου η εμφάνισή σας αποτελεί σημείο αναφοράς .πρέπει να είναι σύμφωνη με τα πρωτόκολλα του επίσημου dress code.

Τα κύρια στοιχεία που απαρτίζουν μια ξεχωριστή επίσημη εμφάνιση ειναι το κοστούμι, που συνηθέστερα αναφερόμαστε σε αυτό ως επίσημο ή βραδινό κοστούμι και είναι σε σκούρες αποχρώσεις όπως μπλε ή μαύρο,το λευκό πουκάμισο, η γραβάτα ή το παπιγιόν, και τα παπούτσια, ενώ ένα λευκό μαντηλάκι τσεπης (ποσέτ) θα ολοκληρώσει το ντύσιμό σας.

 

 Αναλυτικά οι κατηγορίες αυτές είναι: 

Το επίσημο κοστούμι

Το Σμόκιν κοστούμι αποτελεί την κορωνίδα των επιλογών για οποιαδήποτε επίσημη στιγμή. Τα  βασικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα κοστούμια είναι το σατεν πετο στο σακάκι και η σατεν ζώνη στο παντελόνι. Τα σκούρα χρώματα (μαύρο και μπλε) πρωτοστατούν, δίχως βέβαια να αποκλείονται και οι εναλλακτικές προτάσεις, ενώ σίγουρα και το γιλέκο μπορεί να προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη επισημότητα στην εμφάνισή σας .    

Πουκάμισο

Το πουκάμισο λευκό χρώμα σε απλή υφή ή πλισέ υφή ιδανικά με διπλή μανσέτα και πάντα από τις καλύτερες ποιότητες βαμβακιού  αποτελεί τη βασική σας επιλογή.

 

Υποδήματα

Τα παπούτσια θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα στην εμφάνισή σας, με λεπτομέρειες όπως η ποιότητα του δέρματος, το δέσιμο της σόλας και ο σχεδιασμός της φόρμας να ειναι οι πιο σημαντικές. Ιδανική επιλογή αποτελεί ένα ζευγάρι δερμάτινα wholecut oxford από δέρμα cordovan σε απόχρωση του μαύρου. Εναλλακτικά για τους πιο τολμηρούς ένα μαύρο double monk strap loafer ή παπούτσια τύπου sleepers μπορούν να απογειώσουν το ντύσιμό σας.

 

Αξεσουάρ

Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα μιάς και το παπιγιόν ή η μεταξωτή γραβάτα σε μπλε ή μαύρο χρώμα και το λεύκο μαντηλάκι τσέπης είναι μονόδρομος.