page loader
Επίσημο ανδρικό ντύσιμο: Όταν η κομψότητα συναντά το σύγχρονο well-living

Το καλό γούστο είναι μέρος μιας ολιστικής προσέγγισης της καλαισθησίας για έναν άνδρα. Ειδικά στην εποχή μας, όπου η επίτευξη της αρμονίας ταυτίζεται με την έννοια του wellness και επαναπροσδιορίζεται με έμφαση στον υγιεινό τρόπο ζωής ψυχή τε και σώματι, η επίσημη ανδρική μόδα δεν θα μπορούσε να μην εξελιχθεί κι αυτή με τη σειρά της σε έναν ενδυματολογικό niche για τον άνδρα που είναι περήφανος για τον εαυτό του και αγαπά κάθε ευκαιρία να το εκφράζει με τον πιο μοντέρνο, απελευθερωμένο και εξατομικευμένο τρόπο. 

Καθώς μάλιστα, όλο και περισσότεροι άνδρες υιοθετούν πλέον έναν πιο υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής με βάση την καλή διατροφή και τον αθλητισμό, νέες τάσεις στην κατηγορία του formalwear αναδύονται, ενσωματώνοντας sport casual χαρακτηριστικά στην επίσημη ανδρική ένδυση για ένα επαγγελματικό γεύμα μέσα στη μέρα, κοινωνικές υποχρεώσεις ή ακόμη και τα πρώτα ραντεβού. Και εδώ ειπεισερχεται το αφήγημα του athletic formal style.

Ποιοτικά υφάσματα: Η βάση για το καλό ντύσιμο

Εν αρχή είναι-πάντοτε- η ποιότητα. Γι’ αυτό και κομβική σημασία για την λειτουργικότητα ενός κομψού ενδυματολογικού συνόλου - και αναπόσπαστο μέρος της ίδιας της φιλοσοφίας που χαρακτηρίζει τη δημιουργική έμπνευση της Tailor - έχουν οι πρώτες ύλες. Για τη μέγιστη άνεση καιευχέρεια κινήσεων, επιλέξτε κομμάτια από  υφάσματα με ελαστικότητα και χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης. Η καινοτόμα τεχνολογία των πολυτελών blend υφασμάτων - αποκλειστικά σχεδιασμένα σε συνεργασία με τη Tailor - ανατρέπει τους παραδοσιακούς κανόνες της παραδοσιακής υφαντουργίας. Αποτέλεσμα την εισαγωγή υφασμάτων μοναδικής απαλότητας και εξαιρετικής αντοχής από πρωτοποριακές συνθετικές ίνες με νήματα φυσικής προέλευσης. 

Ένας ακόμη λόγος για να επιλέγετε ρούχα από υφάσματα με ελαστική συμπεριφορά είναι γιατί αυτά μπορούν εύκολα να ακολουθήσουν τη γραμμή του σώματος και να πάρει τη φόρμα του. Στην μυώδη δομή του ανδρικού αθλητικού σώματος δεν ταιριάζουν οι αυστηρές γραμμές των άκαμπτων υφασμάτων πολύ πυκνής πλέξης και μπορεί να έχετε την αίσθηση πως σας είναι στενά σε ορισμένα σημεία όπως είναι οι μηροί, οι ώμοι και τρικέφαλοι.

Ένας νέος κόσμος με αρμονικές αντιθέσεις

Το athletic formal style εκφράζει πάνω απ’ όλα την ισορροπία ανάμεσα στον αθλητικό ρουχισμό και την επίσημη ένδυση, δηλαδή ανάμεσα στην μέγιστη άνεση που στοχεύει στη μεγιστοποίηση της απόδοσης και στη διαχρονική κομψότητα. Για να αποκωδικοποιήσουμε το συγκεκριμένο στυλ, οφείλουμε να εξετάσουμε τις προϋποθέσεις και τους σκοπούς των δύο φαινομενικά τόσο ετερόκλητων ενδυματολογικών επιλογών: ‘Ανεση και κομψότητα, χαλαρή διάθεση και επιβλητική παρουσία, σεβασμός στον εαυτό και σεβασμός στην κοινωνική περίσταση. Όλα τα παραπάνω εκφράζουν την ευελιξία του αθλητικού που “αγκαλιάζει” το επίσημο ύφος και μετατρέπεται στη δυνατότητα να διαμορφώσετε ένα απόλυτα προσωπικό στυλ με βασικά κομμάτια και ιδιαίτερα αξεσουάρ, όπως:

  • Casual Ανδρικά Blazers: Πρόκειται για semi-formal σακάκια που φοριούνται καθημερινά με μεγαλύτερη ευελιξία σε ποικιλία περιστάσεων. Η αποδομημένη εκδοχή του κλασικού σακακιού που παρουσιάζει η Tailor, συνδυάζεται εύκολα με ελαστικό υφασμάτινο ή τζιν παντελόνι, με T-Shirt ή πουκάμισο, sneakers ή δερμάτινα μποτάκια.
  • Μπλούζες με σακάκια: Δοκιμάστε να συνδυάσετε κομμάτια από διαφορετικά στιλ σε πολλαπλά layers. Για το απόλυτο athletic formal wear φορέστε πάνω από μονόχρωμο T-Shirt την αγαπημένη αθλητική ζακέτα σας με κουκούλα και ολοκληρώστε το πάνω μέρος του συνόλου σας με ένα ημίφοδρο blazer Tailor.
  • Επίσημα λευκά πουκάμισα: Απαραίτητα για μία περιποιημένη εμφάνιση σε athletic formal style, τα πουκάμισα σε μοντέρνα γραμμή από ελαστικό ύφασμα υψηλής ποιότητας εφαρμόζουν ιδανικά και αναδεικνύουν το γυμνασμένο ανδρικό με τον πλέον εκλεπτυσμένο τρόπο. Συνδυάστε τα με το αγαπημένο σας stretch τζην παντελόνι και δερμάτινα παπούτσια.
  • Άνετα υφασφάτινα παντελόνια: Στην Tailor θα βρείτε την πιο προσεγμένη formal εκδοχή των αθλητικών jogger pants. Κατασκευασμένα από υφάσματα υψηλής ποιότητας, τα αθλητικά παντελόνια Tailor με κρυφό λάστιχο στη μέση και σε ίσια γραμμή συνιστούν την πιο versatile εκδοχή στα ανδρικά ρούχα. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε υφασμάτινα παντελόνια σε ίσια γραμμή με ρεβέρ για μία πιο χαλαρή semi-formal διάθεση.
    Sneakers: Εξισορροπήστε το σύνολό σας, προσδίδοντας μία νότα χαλαρότητας και άνεσης με δερμάτινα χειροποίητα sneakers Tailor. 

Το καλό γούστο παραμένει “σύμμαχος” του καλοντυμένου άνδρα

Το athletic formal style μπορεί να ξεκινά από την ανάγκη για άνεση και κομψότητα, αλλά σύντομα μεταμορφώνεται σε έναν πολύτιμο οδηγό για έναν όμορφο και ξέγνοιαστο τρόπο ζωής. Άλλωστε ένα καλλίγραμμο γυμνασμένο σώμα όχι μόνο δεν εμποδίζει, αλλά αντίθετα αποτελεί την ιδανική βάση για οποιοδήποτε στιλ. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να υιοθετήσετε απαρέγκλιτα συγκεκριμένους ενδυματολογικούς κανόνες, αλλά να αφήσετε το σώμα σας να γίνει ο καμβάς για ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης. Επισκεφθείτε σήμερα τις συλλογές της Tailor και διαμορφώστε ένα ολοκληρωμένο στιλ που αντανακλά διαρκώς το προσωπικό σας γούστο μέσα από την καινοτόμο οπτική και τη διαχρονικότητα του brand.