page loader
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΝΔΡΙΚΑ ΖΙΒΑΓΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΜΟΔΑΣ

Η χειμερινή γκαρνταρόμπα ενός άνδρα είναι πλήρης μόνο όταν υπάρχει η ανάλογη ποικιλία σε πλεκτές μπλούζες. Οι  άνδρες αγαπούν τα πλεκτά τους, αφού μπορούν να τα φορούν σε πολλούς και υπέροχους συνδυασμούς από το πρωί ως το βράδυ. Διαχρονικά και εμπνευσμένα από τις πιο αυθεντικές πηγές της ανδρικής γοητείας, τα ανδρικά πλεκτά είναι προορισμένα να καλύπτουν κάθε ανάγκη απέναντι στο κρύο του χειμώνα, ενώ η φυσική τους κομψότητα αποτελεί μια στιλιστική πρόταση που κολακεύει κάθε ανδρικό στιλ.

Αν ωστόσο τα πλεκτά με στρογγυλό γιακά ή v-cut λαιμόκοψη αποτελούν την πιο κλασική επιλογή που μπορεί κανείς να συνδυάσει εύκολα με πουκάμισο ή μόνα τους, εκείνα που μαγνητίζουν το βλέμμα χωρίς καν να προσπαθούν είναι σίγουρα τα ανδρικά ζιβάγκο.

Η εξέλιξη του ζιβάγκο στην ανδρική μόδα

Στις πρώτες εκδοχές τους, τα ανδρικά ζιβάγκο φοριούνταν από ιππότες, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τον ψηλό λαιμό για να αποτρέψουν τα εξανθήματα και το τρίψιμο από την αλυσίδα και τα κράνη τους. Πολλά χρόνια μετά, η χρήση τους γινόταν κυρίως από εργάτες, αθλητές και ναυτικούς, πιθανότατα λόγω του ψηλού λαιμού, που λειτουργεί ως κασκόλ και χαρίζει επιπλέον προστασία.

Φτάνοντας στις αρχές της δεκαετίας του 1900, τα ζιβάγκο μετατράπηκαν σε ένα εμβληματικό ρούχο για διασημότητες, καλλιτέχνες, προοδευτικούς πολιτικούς και άλλες αντικουλτούρες ή επαναστατικές φιγούρες που απέρριπταν την παραδοσιακή επίσημη ενδυμασία. Ο Γάλλος φιλόσοφος Μισέλ Φουκώ το έκανε τη χαρακτηριστική του εμφάνιση, ενώ οι ευρωπαίοι αστέρες του κινηματογράφου έφεραν το βλέμμα των πλουσίων και της ελίτ.

Στη δεκαετία του 1960, σχεδιαστές όπως ο Yves Saint Laurent εισήγαγαν το ζιβάγκο στο επαγγελματικό ένδυμα, αντικαθιστώντας το πουκάμισο, με την πρόταση αυτή να επιλέγεται από ισχυρούς άνδρες όπως ο γερουσιαστής Ted Kennedy.

Στην εποχή μας, τα ζιβάγκο έχουν επανέλθει για τα καλά και κυκλοφορούν σε ποικίλα μοντέρνα στιλ που θα αγαπήσετε, συνεχίζοντας να αποτελούν ένα ρούχο που προορίζεται για να κάνουν τη διαφορά στο καθημερινό ντύσιμο ενός άνδρα.

Προσφέροντας απόλυτη αίσθηση ζεστασιάς στο σώμα και ταυτόχρονα, χαρίζοντας ένα πολύ κομψό και αρρενωπό στιλ που αποπνέει κύρος και ομορφιά, μπορούν να φορεθούν άνετα με μπουφάν και jean παντελόνι για πιο χαλαρές εμφανίσεις, αλλά και σε συνδυασμό με σακάκι, παλτό και υφασμάτινο παντελόνι για μια anti-formal εμφάνιση.

Ανακαλύψτε τα ιταλικά πλεκτά ζιβάγκο Tailor

Η φετινή συλλογή της Tailor με ανδρικά ζιβάγκο είναι γεμάτη από πολλές ευχάριστες εκπλήξεις για τον κάθε άνδρα. Απολαύστε την υπέροχη ζεστασιά τους και την εκλεπτυσμένη τους κομψότητα, μέσα από μοντέρνους συνδυασμούς με διαχρονικές νότες, ολοκληρώνοντας το απόλυτο smart-casual look για κάθε περίσταση.

Στη χειμερινή μας collection 2021-22 διακρίνονται δύο διαφορετικά σχέδια ζιβάγκο. Από τη μία, το σχέδιο με την εμβληματική βελονιά στο πλέξιμο με σύνθεση από premium μείγμα extra fine μαλλί merino και κασμίρι, σε απόλυτη μεσάτη εφαρμογή. Διατίθεται σε μπλε, καφέ και πράσινο χρώμα. Από την άλλη, το plain σχέδιο από φίνο μαλλί merino, που ξεχωρίζει με τις φωτεινή, αστραφτερή υφή του χάρη στην ειδική τεχνική βαψίματος με κρύα σιλικονούχα βαφή. Διατίθεται σε σμαραγδί, ώχρα και κοραλί χρώμα. Ανακαλύψτε και ακολουθήστε τον οδηγό αγοράς για πλεκτά και πουλόβερ για να κάνετε την ιδανική επιλογή.

Επισκεφθείτε σήμερα το e-shop της Tailor και αποκτήστε υπέροχα ανδρικά ρούχα που αναβαθμίζουν το συνολικό style ενός άνδρας. Αν πάλι ήρθε η ώρα για ένα εκπληκτικό ανδρικά δώρο τότε βρίσκεστε σίγουρα στο κατάλληλο μέρος!