page loader
JOGGERS & STRETCH ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ: Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ FORMAL ΣΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ UPPER CASUAL ΝΤΥΣΙΜΟ

Ζούμε την εποχή της ελευθερίας. Ελευθερία του λόγου. Ελευθερία της έκφρασης. Ελευθερία της κίνησης. Κάθε τι περιττό, οποιαδήποτε νόρμα απειλεί να θέσει τα αυστηρά, περιοριστικά της όρια, συναντά μια «φωνή» μοναδικότητας που έρχεται να την αμφισβητήσει, διατηρώντας ακμαίο τον επαναστατικό χαρακτήρα μιας -ίσως απροσδόκητα- ασυμβίβαστης γενιάς.    

Στη μετάβαση από το πολυφορεμένο "think out of the box" στο πολύ πιο φιλόδοξο "just be what you are", η Tailor αφουγκράζεται το βάθος αυτών των κοινωνικών αλλαγών όπως εκφράζονται μέσα από τον ίδιο τον τρόπο ζωής και το μεταφράζει με τον δικό «κώδικα» επικοινωνίας μέσα από δημιουργικές προτάσεις ανδρικής ένδυσης που δημιουργούν concept κυρίως… με το να μην ανήκουν σε κανένα concept! Ενδιαφέρον, έτσι δεν είναι;

Και πρώτα πρώτα, είναι η ίδια η μετατόπιση της εργασιακής καθημερινότητας από την αυστηρή formal ένδυση σε μια upper casual εκδοχή της, που εντάθηκε καθώς οι γενιές αλλάζουν σκυτάλη στον παραγωγικό ιστό της παγκόσμιας οικονομίας, δείχνει τον δρόμο. 

Σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον αμεσότερης επικοινωνίας, η πάλαι ποτέ βαρύγδουπη χροιά επισημότητας που κρατά τις αποστάσεις της, δίνει τη θέση της σε πιο ανάλαφρες και εξωστρεφείς επιλογές, οι οποίες χάρη στην απαράμιλλη κομψότητα, τα κορυφαία υλικά και την ιδιοφυή επιμέλεια των σχεδιαστών τους, κάνουν το άλμα έξω από τα όρια του casual, δημιουργώντας μιας «γέφυρα» προς έναν νέο -και πολύ ενδιαφέροντα- κόσμο.  

Το ανδρικό παντελόνι σύμφωνα με την Tailor

Η φιλοσοφία της Tailor είναι συνυφασμένη με την κομψότητα, τα ποιοτικά υλικά και το όραμα μέσα από κάθε της συλλογή. Ως εκ τούτου, η βάση των ενδυμάτων έχει παραδοσιακά την τάση να αγκαλιάζει το σώμα, προσφέροντας την απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Τα παντελόνια δεν αποτελούν εξαίρεση.

Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, η ισορροπία μεταξύ κομψότητας και άνεσης αποτελεί μια ιδιαίτερη πρόκληση. Έτσι, ενώ η παρουσία της πιέτας προσδίδει άνεση στο κάθισμα και ευκολία στη κίνηση, η πλειοψηφία των μοντέλων της Tailor στενεύει στο τέλος του. Την ίδια στιγμή, αν υπάρχει κάτι που δεν λείπει ποτέ, αυτό είναι το ρεβέρ - το οποίο ταιριάζει απόλυτα με την ιδέα του brand για το εκλεπτυσμένο στυλ.

Παράλληλα, ελαστική μέση, κορδόνι, φερμουάρ και εσωτερικά κουμπιά συνυπάρχουν αρμονικά ακυρώνοντας τη θεωρία πως ελεύθερος χρόνος και εργασία δεν μπορούν να συμβαδίσουν ενδυματολογικά.     

Προερχόμενη από ένα sartorial υπόβαθρο, το οποίο μεταλλάσσεται σε μια σειρά από προτάσεις καινοτόμου σχεδιασμού, τα upper casual παντελόνια της Tailor αναμιγνύουν το ραφτάδικο παντελόνι με αίσθηση και στοιχεία αθλητικής φόρμας, προτείνοντας μια νέα λογική new formal ένδυσης που έχει τη δική της, αυτόνομη ταυτότητα. 

Τίποτα πιο άνετο από τα stretch παντελόνια της Tailor – Πώς όμως συμβαίνει αυτό;

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και υφάσματα που συνθέτουν τα stretch παντελόνια της Tailor, αποτελούν το «μυστικό» πίσω από την εξαιρετική -σχεδόν πηγαία- τους άνεση.

Ως stretch χαρακτηρίζονται τα παντελόνια των οποίων το ύφασμα έχει ελαστικές ιδιότητες. Ελαστικές ιδιότητες που προκύπτουν είτε με τη παρουσία ελαστίνης -η οποία συχνά αναφέρεται ως lycra ή spandex - είτε ως φυσική ελαστικότητα λόγω φινιρίσματος του υφάσματος.

Κατά βάση διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: monostretch και bistretch. Τα monostretch παρουσιάζουν ελαστική συμπεριφορά οριζόντια, ενώ τα bistretch τόσο οριζόντια όσο και κάθετα.

Κοινό χαρακτηριστικό και στις δύο περιπτώσεις για την Tailor, ότι όλα τα stretch παντελόνια της επιτυγχάνουν ένα μοναδικό συνδυασμό άνεσης και στυλ, ακολουθώντας αυθόρμητα το σώμα. Με αυτό τον τρόπο, η τελική αίσθηση ταυτίζεται με την απόλυτη ελευθερία της κίνησης, ένα πλεονέκτημα που μεγιστοποιείται κατακόρυφα στο πλαίσιο ενός business attire look στο εργασιακό περιβάλλον.

Τα υφάσματα 

Η Tailor έχει δεσμευτεί στη χρήση stretch υφασμάτων για την απόλυτη πλειοψηφία των παντελονιών των συλλογών της.

Έτσι, τόσο τα chinos από βαμβακερά twills, όσο και τα cool wool εμποτίζονται με μικρό ποσοστό ελαστίνης. Το ίδιο συμβαίνει και με τις μάλλινες φανέλες καθώς και blends με stretch χαρακτηριστικά είτε μέσω φυσικών είτε μέσω μηχανικών μεθόδων. 

Ξεχωριστή θέση έχουν τα πλεκτά jersey παντελόνια, τα οποία απαιτούν ιδιαίτερη τεχνογνωσία για τη ύφανσή τους και την ραφή τους. 

Τα παντελόνια ως «πρωταγωνιστές» του upper casual look στη συλλογή της Tailor

Το παντελόνι είναι η αναντικατάστατη βάση της ανδρικής ένδυσης. Γι’ αυτό και ο casual χαρακτήρας του είναι σημαντικός. Εμπνευσμένα από τον απελευθερωμένο και προσωπικό χαρακτήρα της εποχής, τα παντελόνια joggers της Tailor δημιουργήθηκαν με στόχο να προβάλλουν μια elevated εκδοχή του casual style, μέσα από τολμηρά χαρακτηριστικά που τους επιτρέπουν να συνδυάζονται τόσο με tailored σακάκια όσο και με casual πανωφόρια. 

Ανακαλύψτε όλα τα παντελόνια της νέας συλλογής της Tailor online ή σε κάποιο από τα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.