page loader
ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΜΕ SNEAKERS: ΟΤΑΝ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ TAILOR ΕΠΑΝΕΦΕΥΡΙΣΚΕΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ

Εξέλιξη. Προκύπτει από τον αρχαιοελληνικό όρο ἐξέλιξις  <ἐξ + ἑλίσσω

Ένας ευέλικτος ελιγμός είναι πολλές φορές αρκετός για να επιφέρει μια μεγάλη επιτυχία. Αυτός ο κανόνας, που τόσο πολύ έχει επιβεβαιωθεί μέσα από πεδία μαχών, αντιπαραθέσεων ή αθλητικών γεγονότων στην ιστορία της ανθρωπότητας, δεν ισχύει διαφορετικά στον χώρο της ανδρικής μόδας. 

Καλωσορίζουμε την νέα εποχή του formal wear. Νέα εποχή με νέα δεδομένα. Δεδομένα που ανατρέπουν το κατεστημένο και ανοίγουν καινούριους και φοβερά ενδιαφέροντες δρόμους προς νέες εμπειρίες.

Πριν απ’ όλα, όμως, ας ξεκινήσουμε από μια γενική παραδοχή: η μόδα και ο τρόπος που ντύνεται ο σύγχρονος άντρας έχει αλλάξει. Και συνεχίζει να αλλάζει στο πλαίσιο μιας ευρύτερης κοινωνικής μεταβολής από το αυστηρό-κλασικό στο ελεύθερο, πιο προσωπικό ύφος έκφρασης σε όλα τα επίπεδα.

Από το όραμα στο design…

Το brand της Tailor, διατηρώντας ως σταθερή πηγή έμπνευσης την αγάπη του για την καινοτομία, πρωτοστατεί σε αυτό το κύμα αλλαγής στον τρόπο ντυσίματος του σύγχρονου άνδρα και με οδηγό -πάντα- το προσωπικό γούστο πειραματίζεται δημιουργεί και προτείνει την πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή του λεγόμενου new formal.

Με στόχο την ανάδειξη μιας ξεχωριστής ταυτότητας, ο κοσμοπολιτικός χαρακτήρας της Tailor εξερευνά μια νέα πτυχή της κλασικής επίσημης ανδρικής ένδυσης. Γοητευμένοι κάθε φορά από το δέλεαρ μιας ακόμα πρότασης που φέρει το δικό της στίγμα, οι σχεδιαστές μας δίνουν προτεραιότητα στην άνεση, την ποιότητα και την αυθεντικότητα, μακριά από περιττά στοιχεία και καλούν τον σύγχρονο άνδρα σε ένα μοναδικό ταξίδι έμπνευσης και (αυτό)ανακάλυψης, με προορισμό την καλύτερη εκδοχή του εαυτού (του).

Πώς ερμηνεύεται το new formal μέσα από την νέα συλλογή της Tailor

Η νέα μας συλλογή διαμορφώνει το σύγχρονο καλό ανδρικό ντύσιμο σε κάθε κατηγορία της.

Ξεκινώντας με σακάκια χωρίς βάτα και flex συμπεριφορά από σύμμικτες πολυτελείς πρώτες ύλες, «αφετηρία» είναι οι συνδυασμοί με πουκάμισα slim από μακρόινα βαμβακερά natural stretch υφάσματα. Με αυτό τον τρόπο, το κοστούμι γίνεται πιο ελαφρύ, ακόμη και όταν πρόκειται για υφάσματα από μάλλινη φανέλα. 

suit mixed materials

mixed materials fabrics

Πρώτη «στάση» τα t-shirt. Μπλουζάκια σε πλέξη luxury vanisè αποτελούν πλέον την απόλυτη εναλλακτική του πουκάμισου για συνδυασμό με κοστούμι, με τη ραφιναρισμένη σχεδίασή τους να χαρίζει ένα πολύ υψηλό επίπεδο κομψότητας στο τελικό outfit.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, συναντούμε τα ανδρικά υποδήματα σε κλασικές μεν φόρμες, αλλά ενισχυμένα με σύγχρονες flex σόλες από καουτσούκ, που προσδίδουν μια ανάλαφρη αίσθηση, ολοκληρώνοντας ιδανικά την ελευθερία κινήσεων που έχει ήδη επιτευχθεί με το κοστούμι.

  1. Ανδρικά δερμάτινα sneakers λευκά
    Ανδρικά δερμάτινα sneakers λευκά
    156,00 € 195,00 €

Το ανδρικό παλτό, από την πλευρά του, έρχεται ημίφοδρο και χωρίς βάτα προσομοιάζοντας το σακάκι στην βαρύτερη εκδοχή του, ενώ η καμπαρντίνα ανάλαφρη, φτιαγμένη από memory τεχνικά υφάσματα αντί των παραδοσιακών κλασσικών βαρύτερων βαμβακερών, σχεδόν «αγκαλιάζει» με τρυφερότητα και προστατευτικότητα το υπόλοιπο look.

Κοστούμι με sneakers: Η Generation Z δείχνει τον δρόμο

Κοστούμι με sneakers. Μια υπόθεση με ιστορία στην ανδρική μόδα, κάνει την επανεμφάνισή της έπειτα από μια 20ετία για να αφουγκραστεί την γενιά Ζ που ζει και «αναπνέει» φορώντας sneakers.

And here we are! Διαχρονικά τολμηρά και ευέλικτα, τα ιταλικά κοστούμια της Tailor συνδυάζονται άνετα με sneakers σε μοντέρνα new formal look, πετυχαίνοντας την απόλυτη ισορροπία μεταξύ του επίσημου και του cool ύφους.

new formal suits

Ο λόγος πίσω από αυτό το ιδανικό ταίριασμα δεν είναι τυχαίος. Τα υφάσματα αποκλειστικής παραγωγής για την Tailor είναι πάντα σε matt και dry φινίρισμα και θεωρούνται σύμβολο της μοντέρνας προσέγγισης στο κοστούμι, επιτρέποντας εύκολα την ενσωμάτωση συνδυασμών με κομψά sneakers.

Αποτελούμενα από unconstructed σακάκια - κυρίως της γραμμής Vomero - και carrot παντελόνια με πιέτες και ρεβέρ στο τελείωμα, είναι ιδανικά στον συνδυασμό τους με sneakers, κυρίως όταν φορεθούν κοντύτερα στον αστράγαλο. Με ή χωρίς κάλτσες ανάλογα με την εποχή γίνονται πρότυπα ενός αυθεντικού sartorial streetwear.

pants with sneakers

Κοστούμι με sneakers: Η επόμενη μέρα μέσα από τη «ματιά» της Tailor

 

 

 

 

Σε συνεργασία με τα διάσημα υφαντουργία της Biella στο Piemonte της Ιταλίας, το δημιουργικό της Tailor αναπτύσσει νέα υφάσματα που προσομοιάζουν τα πλεκτά ζέρσεϊ διατηρώντας την απόδοση της παραδοσιακής drapperia. 

Το τελικό αποτέλεσμα δίνει την αίσθηση ενός κοστουμιού με απεριόριστη σχεδόν άνεση της φόρμας γυμναστικής σε μια εκλεπτυσμένη εικόνα sartoriale. 

Τα sneakers, από την άλλη, μετατρέπονται σε πεδίο εξερεύνησης για την παραδοσιακή υποδηματοποιία. Έτσι, σε σόλες αθλητικού τύπου επιστρώνονται χειροποίητες delavè βαφές και ραφές blake τυπικές των χειροποίητων υποδημάτων. Το αποτέλεσμα; Μεγαλύτερη άνεση και αξεπέραστο στυλ γίνονται «ένα».