page loader
Μπλε κοστούμια ανδρικά: Γιατί θεωρούνται η κορυφαία επιλογή ως γαμπριάτικα & επίσημα ανδρικά κοστούμια

Τα μπλε κοστούμια είναι ένας ολόκληρος κόσμος από μόνα τους. Η δημοφιλία τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους συμβολισμούς του χρώματος και έχει μεταφραστεί από την ανδρική μόδα σε μια από τις πιο κομψές επίσημες ενδυμασίες για άνδρες, καλύπτοντας σχεδόν όλες τις στιλιστικές απαιτήσεις μέσα από μια ευρεία γκάμα σχεδίων, υφασμάτων, ραπτικών τεχνικών και αποχρώσεων.

Ο συμβολισμός του μπλε χρώματος

Το μπλε ως χρώμα συνδέεται συχνά με ιδιότητες όπως η εμπιστοσύνη, ο επαγγελματισμός και η αξιοπιστία, στοιχεία τα οποία έχουν αναδείξει το μπλε κοστούμι ίσως στην πιο δημοφιλή επιλογή στο επαγγελματικό business ντύσιμο. Παράλληλα, επειδή σύμφωνα με τους ειδικούς της ψυχολογίας των χρωμάτων, το μπλε έχει επίσης την ικανότητα να μεταδίδει μια αίσθηση ηρεμίας και αυτοπεποίθησης, σταδιακά το χρώμα μετατράπηκε στην κορυφαία προτίμηση των ανδρών και στα γαμπριάτικα κοστούμια, ξεπερνώντας παραδοσιακές δυνάμεις του είδους όπως το μαύρο ή το λευκό.

Μπλε κοστούμια

Αποχρώσεις στα μπλε κοστούμια για άνδρες

Υπάρχουν διαθέσιμες συνολικά πάνω από 25 αποχρώσεις του μπλε. Η κάθε μία, με διαφορετική έννοια ή συνειρμούς. Οι πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του μπλε, όπως το sky blue μπορούν να μεταδώσουν έναν πιο παιχνιδιάρικο ή ανοιχτόχρωμο τόνο, ενώ οι σκουρότερες αποχρώσεις όπως το navy blue μπορούν να προσδώσουν επιπλέον σοβαρότητα και επισημότητα. Ποια είναι όμως η κατάλληλη επιλογή απόχρωσης για τις επίσημες περιστάσεις, όπως οι γάμοι και οι επίσημες εκδηλώσεις;

  1. Ανδρικό Κοστούμι Μπλε Ριγέ
    Ανδρικό Κοστούμι Μπλε Ριγέ
    550,00 €
  2. Ανδρικό Κοστούμι Μπλε Μάλλινο Solaro
    Ανδρικό Κοστούμι Μπλε Μάλλινο Solaro
    680,00 €
  3. Γαμπριάτικο κοστούμι με γιλέκο μπλε
    Γαμπριάτικο κοστούμι με γιλέκο μπλε
    640,00 €

  1. Γαμπριάτικο κοστούμι με γιλέκο μπλε σκούρο
    Γαμπριάτικο κοστούμι με γιλέκο μπλε σκούρο
    660,00 €
  2. Μπλε κοστούμι ανδρικό με γιλέκο
    Μπλε κοστούμι ανδρικό με γιλέκο
    630,00 €
  3. Γαμπριάτικο Μπλε Κοστούμι Με Γιλέκο
    Γαμπριάτικο Μπλε Κοστούμι Με Γιλέκο
    595,00 €

Κοστούμι μπλε ραφ: είναι το ιδανικό χρώμα στα γαμπριάτικα; 

Η απόχρωση του μπλε ραφ έχει μακρά ιστορία, που χρονολογείται σχεδόν από τις αρχές του 20ου αιώνα. Το ένδοξο παρελθόν του ξεκινά τη Βρετανική Βασιλική Στρατιωτική Αεροπορία, απ’ όπου πήρε και το όνομά του (Royal Air Force), καθώς χρησιμοποιούνταν ως βασικό χρώμα για τις στολές και τα διακριτικά του προσωπικού της. Για να φτάσει σήμερα, να αποτελεί ίσως την κορυφαία επιλογή στο γαμπριάτικο ντύσιμο, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου το χρώμα εναρμονίζεται τέλεια με τη διάθεση της εποχής, ισορροπώντας μεταξύ φωτεινότητας και σοβαρότητας.

Όχι τυχαία, αφού το το μπλε ραφ αποδίδει μια βαθιά, πλούσια απόχρωση του μπλε που μοιάζει με το navy blue, αλλά είναι ελαφρώς πιο φωτεινή. Είναι ένα δροσερό χρώμα που συνδέεται και αυτό φυσικά με ιδιότητες όπως ο επαγγελματισμός, η αξιοπιστία, αλλά και η αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας. 

Μπλε κοστούμι συνδυασμοί: Τι χρώμα πουκάμισο, με τι γραβάτα και τι παπούτσια

Πάνω απ’ όλα όμως, το μπλε κοστούμι είναι συνολικά μια ευέλικτη επιλογή ως γαμπριάτικο ή επαγγελματικό επίσημο ντύσιμο, αφού συνδυάζεται υπέροχα με πληθώρα επιλογών, προσθέτοντας τη δυνατότητα για ξεχωριστούς συνδυασμούς όπως με:

  • Λευκό πουκάμισο και μαύρη γραβάτα: Αυτός ο κλασικός συνδυασμός είναι απλός, κομψός και πάντα με στυλ.
  • Μπλε πουκάμισο και γραβάτα με σχέδια: Ένα γαλάζιο πουκάμισο μπορεί να συμπληρώσει όμορφα την ενδυμασία, αναδεικνύοντας το pattern της γραβάτας.
  • Ριγέ πουκάμισο και καφέ γραβάτα: Τολμηρός συνδυασμός; Ναι, αλλά προδίδει ένταση ενώ η γραβάτα εξισορροπεί τον συνδυασμό.
  • Γκρι πουκάμισο και γραβάτα με σχέδια: Ένα γκρι πουκάμισο είναι μια πιο διακριτική επιλογή που μπορεί να προσφέρει μια ωραία αντίθεση με το μπλε ναυτικό κοστούμι, με τη γραβάτα να προσδίδει κάποιο οπτικό ενδιαφέρον και υφή στο ντύσιμο.
  • Λευκό πουκάμισο και έντονη γραβάτα: Ιδανικό για μεγαλύτερη ένταση σε κάθε επίσημη εκδήλωση.

  1. Ριγέ πουκάμισο ανδρικό γαλάζιο
    Ριγέ πουκάμισο ανδρικό γαλάζιο
    145,00 €
  2.  Ριγέ πουκάμισο μπλε με λευκό γιακά
    Ριγέ πουκάμισο μπλε με λευκό γιακά
    67,00 € 95,00 €
  3. Ανδρικό επίσημο λευκό πουκάμισο
    Ανδρικό επίσημο λευκό πουκάμισο
    89,00 €

  1. ΛΕΥΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΑΠΛΗ ΜΑΝΣΕΤΑ FALCO
    ΛΕΥΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΑΠΛΗ ΜΑΝΣΕΤΑ FALCO
    99,00 €
  2. Ανδρικό Λευκό Πουκάμισο Με Κρυφή Πατιλέτα
    Ανδρικό Λευκό Πουκάμισο Με Κρυφή Πατιλέτα
    100,00 €
  3. Γαμπριάτικο Πουκάμισο Λευκό με διπλή μανσέτα
    Γαμπριάτικο Πουκάμισο Λευκό με διπλή μανσέτα
    100,00 €

  • Καφέ παπούτσια και ζώνη: Τα καφέ δερμάτινα παπούτσια και μια ασορτί δερμάτινη ζώνη μπορούν να ολοκληρώσουν μια ωραία αντίθεση με το μπλε κοστούμι και να προσθέσουν λίγη ζεστασιά στην τελική εμφάνιση. Συνολικά ένας κλασικός και αποτελεσματικός συνδυασμός σε καλοκαιρινούς γάμους και εκδηλώσεις.
  • Μαύρα δερμάτινα παπούτσια και ζώνη: Τα μαύρα παπούτσια και μια ασορτί ζώνη είναι μια κλασική επιλογή που μπορεί να συνδυαστεί με ένα μπλε ναυτικό κοστούμι για πιο επίσημες περιστάσεις.

  1. Ανδρικά μαύρα oxford δερμάτινα παπούτσια
    Ανδρικά μαύρα oxford δερμάτινα παπούτσια
    195,00 €
  2. Ανδρικά καφέ loafers δερμάτινα με φουντάκια
    Ανδρικά καφέ loafers δερμάτινα με φουντάκια
    205,00 €
  3. Ανδρικά μαύρα loafers δερμάτινα με φουντάκια
    Ανδρικά μαύρα loafers δερμάτινα με φουντάκια
    205,00 €

  1. Πολυτελής δερμάτινη ζώνη μαύρη
    Πολυτελής δερμάτινη ζώνη μαύρη
    55,00 €

Κοστούμια μπλε

Η ιστορία του μπλε κοστουμιού ξαναγράφεται μέσα από την οπτική της Tailor

Όπως κάθε σεζόν έχεις τις δικές της αφορμές για έμπνευση, έτσι και η δημιουργική ομάδα της Tailor δεν θα μπορούσε να μην οραματιστεί τη νέα σύγχρονη εκδοχή του αγαπημένου μπλε κοστουμιού, ασπαζόμενη την τάση για περισσότερη εκφραστικότητα, αυθεντική ομορφιά και γοητεία. 

Επενδύοντας για ακόμα μια φορά στην υψηλή τεχνογνωσία και με οδηγό την αγάπη για τα εκλεκτά υλικά και τις φίνες ιδιότητές τους, η νέα συλλογή της Tailor συστήνει ανδρικά κοστούμια με καινοτόμα ποιοτικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν μέσα από κάθε λεπτομέρεια της κατασκευής τους.

Η εξαιρετική τους σύνθεση από υψηλής ποιότητας μείγματα μαλλιού και μεταξιού σε ύφανση ζακάρ, συμβάλλει σε αυτά τα μοναδικά ιριδίζοντα χρωματικά εφέ από το σκούρο στο φωτεινό, ανάλογα με την κίνηση και το φως, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη ένταση, ενδιαφέρον, λάμψη και νεανικότητα στο κλασικό μπλε κοστούμι, ανεξάρτητα από τον είδος της απόχρωσης, ενώ συγχρόνως διατηρείται αναλλοίωτος ο επίσημος χαρακτήρας του.

Την ίδια στιγμή, το custom κόψιμο, σχολαστικά σχεδιασμένο για να εφαρμόζει με άψογο τρόπο, συνεχίζει την παράδοση του brand στην απόλυτη αίσθηση, ακολουθώντας τις αυθεντικές αξίες πίσω από το αναγνωρίσιμο στυλ της Tailor.

Που θα βρείτε τα μπλε κοστούμια της Tailor

Αποτελεί πια μια κοινή παραδοχή ότι όσο μεγάλη κι αν είναι η ιστορία του μπλε στα ανδρικά κοστούμια, η δυναμική του επιφυλάσσει ακόμα πολλές στιλιστικές εκπλήξεις. Όπως αυτές που σας περιμένουν στα καταστήματα Tailor σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και online, προσκαλώντας σας να γνωρίσετε την πιο σύγχρονη, κομψή εκδοχή αυτής της διαχρονικής σχέσης κάθε άνδρα με το μπλε κοστούμι.