page loader
ΝΤΥΣΙΜΟ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ & ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΣΕ ΓΑΜΟ: ΤΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ, ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS

Μπορεί ο γαμπρός να ξεχωρίζει με το κοστούμι του τη μεγάλη μέρα του γάμου, ωστόσο, οι υπόλοιποι άνδρες-πρωταγωνιστές που πλαισιώνουν το ζευγάρι, έχουν τον δικό τους ρόλο στην τελετή και πρέπει να ανταποκριθούν στην πρόκληση με άνεση και στιλ.

Ας δούμε μαζί παρακάτω όλα όσα ισχύουν σχετικά με το ντύσιμο του κουμπάρου και το ντύσιμο συνοδείας σε γάμο, αναλύοντας τις διαθέσιμες επιλογές, από την επιλογή κοστουμιού μέχρι έναν δίχρωμο συνδυασμό σε σακάκι και παντελόνι, τα πλεονεκτήματα κάθε περίπτωσης αλλά και τα tips για την ιδανική επιλογή.    

Ντύσιμο κουμπάρου

Ο δεύτερος τη τάξει ανδρικός ρόλος μετά τον γαμπρό πάει οπωσδήποτε στον κουμπάρο. Ο άνθρωπος που ουσιαστικά στηρίζει όλη την τελετή συμμετέχοντας ενεργά σε αυτή, είναι σίγουρο ότι θα συγκεντρώσει τα βλέμματα όλων πάνω του. Απαραίτητη προϋπόθεση για να τα καταφέρει να ανταποκριθεί με άνεση και στιλ, είναι να νιώθει αυτοπεποίθηση έχοντας ένα ντύσιμο που εξασφαλίζει ιδανική αίσθηση, αλλά και την απαραίτητη κομψότητα σε όλες τις κινήσεις που πραγματοποιεί.

Μην ξεχνάμε ότι η μέρα του γάμου είναι μεγάλη! Το ντύσιμο γίνεται από νωρίς με την προοπτική να διαρκέσει πολλές ώρες, από τα προεόρτια μέχρι το μυστήριο και από τα σκαλιά της εκκλησίας μέχρι τη δεξίωση. Γεγονός που από μόνο του καθιστά σαφή τον βαθμό των απαιτήσεων που καλείται να εξυπηρετήσει το κοστούμι που θα φορέσει.

Ντύσιμο συνοδείας για τον πατέρα ή τον αδερφό

Σε εξίσου πρωταγωνιστικό ρόλο ακολουθούν και ο αδερφός ή ο πατέρας του γαμπρού ή της νύφης. Ιδιαίτερα στην περίπτωση που αδερφός ή πατέρας πρόκειται να συνοδέψουν τη νύφη μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας, συμμετέχοντας και οι ίδιοι στις διαδικασίες της ημέρας, η επιλογή κοστουμιού αποκτά ακόμα πιο ιδιαίτερη αξία.

Σίγουρα σε κάθε περίπτωση, όλα ξεκινούν από την άνεση. Προκειμένου να είναι κανείς σε θέση να απολαύσει τη βραδιά, είναι απαραίτητο να απολαμβάνει πρωτίστως ιδανική αίσθηση με το κοστούμι που φορά.

Οι «άγραφοι» κανόνες για τα κοστούμια κουμπάρου ή συνοδείας

Όλα τα παραπάνω όσον αφορά τα ανδρικά κοστούμια για κουμπάρο ή το κοστούμι συνοδείας δεν διέπονται από ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο ντυσίματος, όπως συνήθως υπάρχει στο ντύσιμο του γαμπρού.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιες γενικές οδηγίες που διευκολύνουν στην ολοκλήρωση της τελικής επιλογής.

Υπάρχει ένας «άγραφος νόμος» που λέει ότι είναι προτιμότερο το κοστούμι του κουμπάρου ή ένα κοστούμι συνοδείας να διαφέρει ως προς την απόχρωση και το σχέδιο από το σύνολο που θα επιλέξει ο γαμπρός. Αυτό ωστόσο δεν είναι υποχρεωτικό! Σίγουρα η διαφορά στην απόχρωση και στο σχέδιο θα προσδώσει μεγαλύτερη αρμονία, ωστόσο τα γαμπριάτικα κοστούμια έχουν από τη φύση τους ρόλο απόλυτου πρωταγωνιστή και δεν μπορούν να επισκιαστούν.

Η τελική επιλογή για κοστούμι κουμπάρου ή κοστούμι συνοδείας σε γάμο μπορεί να είναι πιο ανάλαφρη, εφόσον δεν έχει να υπακούσει σε κάποιο πρωτόκολλο. Σίγουρα η πιο συνηθισμένη και safe από κάθε άποψη, πρόταση είναι τα κοστούμια, όπου μέσα από μια ευρεία γκάμα σε σχέδια και στιλ, έχει κανείς τη δυνατότητα να βρει την κατάλληλη επιλογή για μια comfort εμφάνιση και διαχρονικό στυλ. 

Περιορισμός δεν υπάρχει, επίσης, και ως το σχέδιο! Η τελική επιλογή κουστουμιού μπορεί να συμβαδίζει με όλα τα διαθέσιμα σχέδια, περιλαμβάνοντας γιλέκο ή και όχι, μέσα από μια ανεξάντλητη χρωματική παλέτα, που συνήθως ακολουθεί τον τόνο της εποχής που πρόκειται να γίνει ο γάμος (ανοιχτά χρώματα το καλοκαίρι, πιο σκούρα τον χειμώνα). Αντίστοιχα και τα υφάσματα ακολουθούν την εποχή, προκειμένου να εξασφαλιστεί το ιδανικό feeling που πρέπει να χαρίζει το κοστούμι ανάλογα με τις συνθήκες και τη θερμοκρασία.

Μοναδικό απαγορευτικό τίθεται για tuxedo σμόκιν, το οποίο είναι ένα αμιγώς γαμπριάτικο ρούχο...

  1. Ανδρικό κοστούμι με γιλέκο μπεζ
    Ανδρικό κοστούμι με γιλέκο μπεζ
    640,00 €
  2. Ανδρικό Κοστούμι Μπλε Καρό
    Ανδρικό Κοστούμι Μπλε Καρό
    580,00 €
  3. Ανδρικό Κοστούμι Καφέ
    Ανδρικό Κοστούμι Καφέ
    580,00 €

Διχρωμία που ξεχωρίζει

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που στρέφονται σε πιο εναλλακτικές εκδοχές ντυσίματος όπως ο συνδυασμός από διαφορετικό χρώμα σε σακάκια και παντελόνια, γεγονός που τους επιτρέπει να διατηρήσουν την κομψότητά τους αλλά μέσα από ένα περισσότερο semi-formal look  με νεανικά χαρακτηριστικά.

  1. Ανδρικό Μπλε Σακάκι Μάλλινο
    Ανδρικό Μπλε Σακάκι Μάλλινο
    390,00 €
  2. Λευκό βαμβακερό παντελόνι
    Λευκό βαμβακερό παντελόνι
    110,00 €

Σε μια τέτοια περίπτωση, οι συνδυασμοί με διαφορετικό χρώμα σακάκι με παντελόνι επιτρέπουν ακόμα περισσότερες επιλογές. Από τις πιο σίγουρες, όπως λευκό ή μπεζ παντελόνι με  μπλε σακάκι, μέχρι πιο ιδιαίτερες και ξεχωριστές, όπως  η επιλογή ενός σακακιού σε πιο έντονο χρώμα ή με διακοσμημένο με σχέδιο (ριγέ ή καρό) σε συνδυασμό με κάποιο άλλο παντελόνι.

Ο συνδυασμός με διαφορετικό σακάκι-παντελόνι υπόκειται στον κανόνα που θέλει το ένα από τα δύο κομμάτια να είναι πιο ανοιχτόχρωμο και σε διαφορετικό χρώμα από το άλλο, με στόχο την επίτευξης ενός χρωματικού contrast που χαρίζει πιο εντυπωσιακά σύνολα. Για παράδειγμα, μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν το λευκό ή γκρι ανοιχτό παντελόνι, που ταιριάζουν τέλεια με όλα τα υπόλοιπα χρώματα σε σακάκι, δημιουργώντας σε κάθε συνδυασμό μια γοητευτική αντίθεση.

Ως προς τα πουκάμισα, επίσης, επικρατεί το ίδιο επίπεδο ευελιξίας σε επιλογές. Από μονόχρωμα πουκάμισα μέχρι πουκάμισα με σχέδια, μπορούν κάλλιστα να υποστηρίξουν το ντύσιμο του κουμπάρου ή για κάθε ντύσιμο συνοδείας σε γάμο με τα μονόχρωμα λευκά και γαλάζια βέβαια να θεωρούνται οι πιο σίγουρες επιλογές.

  1. Ριγέ πουκάμισο ανδρικό μπεζ
    Ριγέ πουκάμισο ανδρικό μπεζ
    145,00 €
  2. Ριγέ πουκάμισο ανδρικό με φαρδιά ρίγα μπλε
    Ριγέ πουκάμισο ανδρικό με φαρδιά ρίγα μπλε
    115,00 €
  3. Ανδρικό επίσημο λευκό πουκάμισο
    Ανδρικό επίσημο λευκό πουκάμισο
    89,00 €
  4. Ανδρικό Πουκάμισο Μπλε Ρουά Μονόχρωμο
    Ανδρικό Πουκάμισο Μπλε Ρουά Μονόχρωμο
    67,00 € 95,00 €

Αξεσουάρ – παπούτσια για ολοκληρωμένο ντύσιμο κουμπάρου & συνοδείας

Όποιες κι αν είναι οι επιλογές, σημαντική λεπτομέρεια που δεν πρέπει να παραβλέπεται, αποτελούν τα αξεσουάρ και τα κατάλληλα παπούτσια. Η επιλογή σε γραβάτα και ποσέτ, όπως και τα παπούτσια που θα συνοδέψουν το ντύσιμο κουμπάρου ή συνοδείας σε γάμους, ολοκληρώνουν το outfit, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο το στιλ του.

  1. Ανδρικά καφέ loafers δερμάτινα με φουντάκια
    Ανδρικά καφέ loafers δερμάτινα με φουντάκια
    205,00 €
  2. ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΑΦΕ ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ ΖΩΝΗ
    ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΑΦΕ ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ ΖΩΝΗ
    60,00 €
  3. ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ ΖΩΝΗ
    ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ ΖΩΝΗ
    60,00 €

Ανακάλυψε τις προτάσεις του Tailor Italian Wear

Στη συλλογή του Tailor Italian Wear έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε μοναδικές επιλογές σε κοστούμια κουμπάρου και κοστούμια συνοδείας για γάμο, μέσα από προσεκτικά διαμορφωμένες επιλογές που ξεχωρίζουν με την ποιότητα κατασκευής και την άριστη εφαρμογή τους.

Ολοκληρωμένες προτάσεις για ντύσιμο συνοδείας με κοστούμια, πουκάμισα, σακάκια, παντελόνια υφασμάτινα, καθώς και τις κατάλληλες επιλογές σε παπούτσια και αξεσουάρ, συμπληρώνουν ιδανικά την ανάγκη για κομψό και άνετο ντύσιμο σε μια τόσο σημαντική μέρα, καλύπτοντας κάθε απαίτηση.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την καλύτερη επιλογή. Η έμπειρη ομάδα μας είναι έτοιμη να σας καθοδηγήσει στην επιλογή ενός ντυσίματος που δεν θα δικαιώσει τις απαιτήσεις μόνο την ημέρα του γάμου, αλλά θα εξελιχθεί σε μια νέα στιλιστική πρόταση που θα αναβαθμίσει το συνολικό σας look.