page loader
5+1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΜΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΓΚΑΡΝΤΑΡΟΜΠΑΣ

Τα ανδρικά παπούτσια αποτελούν βασικό κομμάτι κάθε εμφάνισης, καθώς μπορούν να αναδείξουν ακόμα και τα πιο απλά ντυσίματα. Η ποιότητα των πρώτων υλών, η φόρμα των υποδημάτων και ο τύπος της σόλας, είναι οι κύριοι παράγοντες που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα. Τα καλά παπούτσια ( Derby, Brogues. Loafers, Monk, Sneakers) κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας υλικά (υφάσματα, δέρματα, σόλες) ακολουθώντας τεχνικές που βασίζονται κυρίως στις αρχές της βρετανικής και ιταλικής υποδηματοποιίας.


Το παπούτσι αποτελεί τη σταθερά γύρω από όλα τα ντυσίματα. Είναι ίσως το μοναδικό κομμάτι της ανδρικής γκαρνταρόμπας που παραμένει περισσότερο σταθερό και δεν επηρεάζεται τόσο από τις όλο και πιο συχνές αλλαγές στις τάσεις της μόδας.


Το κατάλληλο ζευγάρι παπούτσια, ανάλογα με τη στιγμή και το ντύσιμο που έχεις επιλέξει, μπορεί να δείξει πολλά στοιχεία εκτός από το στυλ αλλά και για τον χαρακτήρα σου.
Χρειάζεται προσοχή στην επιλογή τους καθώς διατίθενται σε μεγάλο εύρος ποιότητας και τιμής, χωρίς όμως όλα να έχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για μακροχρόνια χρήση. Κανόνας είναι ότι αν τα παπούτσια είναι φθηνά τότε φαίνονται και φθηνά.


Παρακάτω σας αναλύουμε όλα τα χαρακτηριστικά από τις βασικές επιλογές των παπουτσιών που πρέπει να βρίσκονται στη γκαρνταρόμπα ενός καλοντυμένου άνδρα.

 

Oxford

Τα oxfords αποτελούν μια κομψή επιλογή για ανδρικά παπούτσια και συνήθως συνδυάζονται/επιλέγονται για πιο επίσημη ένδυση. Πρόκειται για τα κλασικά δερμάτινα παπούτσια κλειστά μπροστά στο ύψος του κορδονιού τα οποία παρότι πολύ ξεχωριστά, δεν εξυπηρετούν ως εφαρμογή όλα τα πόδια καθώς απαιτούν λεπτά και με χαμηλό κουντεπιέ πόδια για μια άνετη εφαρμογή.


Πρόκειται για την πιο πρακτική και δημοφιλέστερη εκδοχή του δερμάτινου υποδήματος με κύριο γνώρισμα τα 2 πλευρικά κομμάτια από τα οποία περνάει το κορδόνι και διατηρούνται σε ίση απόσταση από την αρχή έως το τέλος. Αυτό τα καθιστά πιο άνετα σε εφαρμογή ακόμη και σε πόδια με ψηλό κουντεπιέ.
Μπορούν να συνδυαστούν με κάποιο από τα κοστούμια σας μέχρι και σε πιο casual επιλογές με jean ή βαμβακερό chino παντελόνι και σακάκι για σπορ chic εμφανίσεις.

 

Brogue

Τα brogues αποτελούν υποκατηγορία καθώς αφορούν τα τρυπητά σχέδια που διακοσμούν τα παπούτσια και μπορεί ασφαλώς να ειναι derby, oxford αλλα και beatle μποτάκια ακομη και sneakers. Τα σχέδια ποικίλουν από πολύ απλά έως αρκετά πολύπλοκα και πολλές φορές αποτελούν trademark κάθε brand.

 

Monks Shoes

Τα ανδρικά παπούτσια τύπου monks, παίρνουν το όνομα τους απο τα υποδήματα των φραγκισκανων μοναχών με κυρίαρχο στοιχείο την αγκραφα η οποία δένει στο πλάι και αντικαθιστά τα κορδόνια. Συνήθως κατασκευάζεται με μία ή δύο αγκραφες (monks & double monks).

 

Loafers

Τα loafers γνωστά και ως μοκασίνια είναι επιλογή των παπουτσιών που μπορούν να φορεθούν χωρίς τη χρήση κορδονιού και αγκραφας κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους fan, ιδιαιτέρως τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς συνδυάζουν την άνεση μιας παντόφλας και το class ενος double monk. Τα τελευταία χρόνια προτείνεται και φοριέται φανατικά και το χειμώνα.

 

Sneakers

H διαθεση για ανεση έκανε τα sneakers να αποτελούν ολοένα και περισσότερο την καθημερινή επιλογή υπόδησης. Συνώνυμο ως πρότινος πιο αθλητικών look, αποτελεί πλέον λύση για όλα τα casual looks, κυρίως των μοντέρνων και νέων ανδρών. Ένας συνδυασμός υψηλής στιλιστικής αξίας, είναι ο συνδυασμός λευκών sneakers σε λιτές γραμμές, με κοστούμια απο πιο μοντερνα υφάσματα και γραμμές. Είναι ίσως η πιο άνετη επιλογή που μπορεί να κάνει ένας άνδρας, ωστόσο θέλει προσοχή στο ζευγάρι που θα επιλεχθεί προκειμένου να μπορεί να υποστηρίξει ένα κομψό look.



Όποια και αν είναι η δική σας επιλογή στα ανδρικά παπούτσια, μπορεί να εξυπηρετηθεί από την συλλογή μας. Στο e-shop μας αλλά και στα φυσικά μας καταστήματα, μπορείτε να βρείτε μία ευρεία γκάμα από μοκασίνια, oxfords, brogues, derbies, monks ακόμα και sneakers!