page loader
ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΚΟΣΤΟΥΜΙ: ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Μια ερώτηση που αναπόφευκτα έρχεται στο μυαλό όταν αγοράζετε ένα κοστούμι είναι, "πώς επιλέγετε ανδρικό κοστούμι;".

Πολύ συχνά συναντάτε διάφορες προσφορές, πωλήσεις και προσφορές ανδρικών κοστουμιών. Δεν υπάρχει όριο σε αυτό που θα κάνουν πολλά καταστήματα και μάρκες για να πείσουν τους καταναλωτές να αγοράσουν τα προϊόντα τους. Αλλά συχνά, πίσω από αυτό υπάρχει η απάτη ή η απλή απογοήτευση που ακολουθεί την αγορά ενός ανδρικού κοστουμιού αμφίβολης ποιότητας. Για να αποφύγετε αυτήν την κακή εμπειρία, σας προσκαλούμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά πριν επιλέξετε ανδρικό κοστούμι.


Η ποιότητα της ραφής. Σήμερα, ακόμη και τα ανδρικά κοστούμια έχουν υποστεί τις επιπτώσεις των μεγάλων αλυσίδων ρουχισμού. Η παραγωγή ενός μεγάλου μέρους ανδρικών ενδυμάτων μεταφέρθηκε στην Άπω Ανατολή για λόγους χαμηλού κόστους και ζήτησης όγκου. Από αυτή τη ραφή ρούχων - ακόμη και αν δεν υπάρχει έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού - σίγουρα λείπει το άρωμα ενός ξεχωριστού ρούχου . Τα ανδρικά κοστούμια και η παραγωγή τους απαιτούν κατ' ελάχιστον χειρονακτικές επεμβάσεις. Ανδρικά κοστούμια που παράγονται στην Ιταλία ή τουλάχιστον στην Ευρώπη είναι ρούχα που γίνονται αντιληπτά αμέσως. Με κάποιους τρόπους, οι λεπτομέρειες και η αίσθηση στο φόρεμα είναι διαφορετικά επειδή το εργατικό δυναμικό εξακολουθεί να είναι σημαντικό για αυτόν τον τύπο προϊόντος. Ο τρόπος με τον οποίο ράβονται οι τσέπες, το σχήμα των πέτων, το υλικό των κουμπιών, το κόψιμο των οπών και η φόδρα. Κάθε μια από αυτές τις μικρές λεπτομέρειες έχει συχνά αντίκτυπο στην εικόνα ενός ενδύματος. Δείτε για παράδειγμα πώς συναντώνται τα μέρη, γιατί όταν συνδυάζονται τέλεια, σας δίνουν αυτό το σημαντικό οπτικό εφέ και την αίσθηση ότι φοράτε ένα ανδρικό κοστούμι ραφτικής ποιότητας (tailored). Οι μικρές λεπτομέρειες είναι γενικά εκείνες που λείπουν απο τα κοστούμια χωρίς ποιότητα. Η ελπίδα είναι ότι κανείς δεν θα το παρατηρήσει, αλλά να είστε σίγουροι ότι όλοι τις παρατηρούν με την πρώτη ματιά. Ένα πολύ σημαντικό μέρος της δημιουργίας ενός ανδρικού κοστουμιού είναι τα εσωτερικά του στοιχεία. Το Tailor Italian Wear υποστηρίζει την παράδοση των ιταλικών κοστουμιών και πάνω απ 'όλα τη νοτιο ιταλική ραφή σύμφωνα με την οποία το σακάκι πρέπει να είναι ελαφρύ, αποσπασμένο από υλικά όπως βάτες ώμου. Κυρίως, το σακάκι του κοστουμιού είναι ελαφρύ με την εσωτερική του ραφή να απαιτεί ειδικές τεχνικές γνώσεις και εξειδικευμένη εργασία.
 
Το ύφασμα. Ανεξάρτητα από το πόσο κοστίζει ένα κοστούμι, η ποιότητα του υφάσματος έχει μεγάλη σημασία. Να είστε προσεκτικοί, αποφεύγοντας την επιλογή ρούχων των οποίων οι ετικέτες σύνθεσης αναφέρονται σε υλικά όπως "πολυεστέρας" ή "βισκόζη". Αυτά είναι κακά συνθετικά υλικά, επικίνδυνα για την υγεία, δυσάρεστα ως αίσθημα και φτωχά στην εικόνα. Αντ 'αυτού, προτιμήστε ανδρικά κοστούμια που είναι κατασκευασμένα από μαλλί ή αναμειγνύονται με άλλες φυσικές ίνες όπως το μετάξι, το βαμβάκι και τα λινά που κάνουν τα ρούχα ελαφριά και φρέσκα. Ο σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να διερευνήσει τα υφάσματα ανδρικών ενδυμάτων (εξαιρετικό μαλλί τύπου S'120, S'130, κ.λπ.). Ας πούμε όμως ότι τα μάλλινα μάλλινα φορέματα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή. Έτσι, όταν αγοράζετε ανδρικό κοστούμι, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη σύνθεση του υφάσματος και την προέλευσή του. Τα μάλλινα ρούχα που προέρχονται από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία είναι όλες εξαιρετικές επιλογές. Ακόμα καλύτερα, αν είναι υφαντό από καθιερωμένους ιταλικούς μάλλινους μύλους, όπως οι Loro Piana, Vitale Barberis Canonico και Ermenegildo Zegna. Είναι αυτοί που συνήθως αγοράζουν και δουλεύουν αυτά τα πολύτιμα νήματα για να φτιάχνουν υφάσματα από μάλλινα ρούχα. Αντ 'αυτού, υπάρχουν μάλλινα ρούχα που προέρχονται από εργοστάσια μαλλιού στην Κίνα, την Τουρκία και την Ινδία. Συχνά αυτά είναι μίγματα μαλλιού με συνθετικά ή περιγράφονται με ψευδείς ετικέτες που κρύβουν τις πραγματικές ίνες σύνθεσης. Σας συνιστούμε να αποφύγετε αυτόν τον τύπο μάλλινα ρούχα, καθώς ακόμη και αν το 100% μαλλί, τα υφαντουργεία αυτού του τύπου επεξεργάζονται μάλλινα που δεν είναι συγκρίσιμα με αυτά των ιταλικών και αγγλικών μάλλινων υφαντουργείων.


Η εφαρμογή. Η εφαρμογή ενός ανδρικού κοστουμιού είναι συχνά το αποτέλεσμα των προαναφερθέντων παραγόντων. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι η εφαρμογή ενός ανδρικού κοστουμιού είναι σύμφωνη με το ύφασμα που χρησιμοποιείται και την ποιότητα της ραφης. Παρόλο που πολλοί αναφέρονται σε κοστούμια slim fit, δεν αρκεί η εφαρμογή ενός κοστουμιού να είναι στενή. Ένα ανδρικό κοστούμι πρέπει να τυλίγεται γύρω από το σώμα σας. Η μοντελοποίηση ενός ανδρικού κοστουμιού απαιτεί σημαντική τεχνογνωσία. Γενικά, είναι ο ώμος του σακακιού που είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός ανδρικού κοστούμι. Ο ώμος καθορίζει το υπόλοιπο σακάκι και τη γενική του εμφάνιση. Στη συνέχεια, το παντελόνι πρέπει να είναι ισορροπημένο με το σακάκι για να σχηματίσει ένα ανδρικό κοστούμι ισορροπημένο και με συγκεκριμένη αισθητική εικόνα. Συνιστούμε πάντα να πηγαίνετε σε βάθος όταν παρατηρείτε την εφαρμογή ενός κοστουμιού. Το ανδρικό κοστούμι πρέπει να σας αντικατοπτρίζει καλά, κρύβοντας τα "αδύνατα" σημεία του σώματος και βελτιστοποιώντας τη συνολική σας παρουσία. Στη συνέχεια, είτε πρόκειται για κοστούμια με slim εφαρμογή, είτε για σταυρωτά κοστούμια  ή οτιδήποτε άλλο, δεν έχει σημασία.


Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να αγοράσετε ένα υψηλής ποιότητας ανδρικό κοστούμι από το πάνω ράφι. Ένα προσαρμοσμένο ποιοτικό κοστούμι θα διαρκέσει για πολλά χρόνια, ενώ θα τονώσει την αυτοπεποίθηση σας.